Over Maestr

Afspraak maken

Maestr:
realistisch advies, complete dienstverlening

De naam Maestr is afgeleid van Maestro. Het is een knipoog naar de muzikale wereld, en de audiovisuele wortels van het bedrijf. Inmiddels uitgegroeid tot een specialist op het gebied van energie, domotica, installatietechniek, lichtontwerp en audio/video integratie. Goed ontworpen, geprogrammeerde en geïnstalleerde systemen maakt de eigenaar dirigent van zijn leefomgeving. De specialistische kennis en ervaring van de drie eigenaren staat garant voor een realistisch advies, een nuchtere aanpak en een zeer complete dienstverlening, van energie tot elektrotechnische installaties tot lichtontwerp. We kijken vanuit elk perspectief naar de vraag van onze klanten. Dat voorkomt verrassingen. Maestr heeft kennis van de nieuwste technieken en denkt altijd in oplossingen. Met een opgebouwd team van installateurs, systeem integratoren, audio/video specialisten en projectmanagers staan wij u graag bij en denken we graag mee aan uw volgende uitdaging.

Wilt u meer weten? Neem dan zeker contact op.  

Hans van der Stok

‘Doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt’


Hans heeft al vanaf de middelbare school een grote affiniteit met techniek en technische producten. In 2011 richtte Hans Maestr op. In eerste instantie lag de focus op de integratie van audio en video in vastgoed. Al snel kwam hij in aanraking met meer aspecten van intelligente gebouwentechniek. Hans ontwikkelde zich tot allround domotica-specialist. Hij kent alle mogelijkheden op het vlak van domotica en is bekend met de nieuwste opties. Maestr bouwde onder zijn leiding een partnership op met Gira. Dit is het toonaangevende merk voor schakelmateriaal en geavanceerde domotica componenten. Maestr heeft hiermee een van de twee officiële Gira studio’s in Nederland. Voordat Hans Maestr oprichtte studeerde hij techniche bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen en werkte hij enige tijd als consultant.

Wilfred Castricum

‘Met domotica creëren we synergie’


Wilfred heeft een elektrotechnische achtergrond. Hij deed meerdere jaren ervaring op bij een groot elektrotechnisch installatiebedrijf als projectleider. Daarna werkte hij als systeem integrator. Wilfred begon uiteindelijk voor zichzelf als systeem integrator en programmeur. Hij specialiseerde zich als zelfstandige in de toepassing van KNX-gebouwbeheersystemen. Dit zijn alles-in-één systemen voor huisautomatisering. Wilfred werkte in deze rol veel en succesvol samen met Hans bij Maestr, wat leidde tot mede-eigenaarschap. Wilfred is binnen Maestr verantwoordelijk voor de aansturing van het team programmeurs.

Erik van Dodewaard

‘We brengen klantwensen tot leven met de mooiste oplossingen’


Erik kreeg elektrotechniek bijna letterlijk met de paplepel ingegoten. Zijn vader en opa waren elektrotechnicus. Erik leerde het vak door vier dagen te werken en een dag naar school te gaan. Hij verdiende zijn sporen ruimschoots als installateur bij verschillende bedrijven. Daarna werd hij mede-eigenaar van het eigen familiebedrijf Hartog Elektro, dat inmiddels 80 jaar bestaat. Erik heeft het familiebedrijf in 2016 definitief overgenomen en maakte in 2021 de stap om Hartog Elektro te integreren in Maestr. Met de integratie van Hartog Elektro kan Maestr elke domotica-oplossing ook installeren en onderhouden in eigen beheer.